O meni

Pozdravljeni v mojem kotičku na širnem spletu.

Pod imenom CORVUS JM-art se skriva moja malenkost z imenom Jerneja Mihevc, prihajam pa z gorenjskega konca, natančneje iz Begunj na Gorenjskem.

Res je, kakor pravijo, najtežje je govoriti o sebi. Ampak želim se vam najbolj enostavno predstaviti, da boste imeli vsaj malo občutka, zakaj so moja dela taka, kot so.

Kot skoraj vsak umetnik, bom tudi jaz potrdila, da me je umetnost in drugačnost spremljala že skozi otroštvo. Vendar ne, kot samo risanje, ampak bolj v dojemanju okolice, tiste, ki jo človek skozi vsakdan sploh ne opazi in niti ne razmišlja o njej. Vedno sem vse gledala globlje, pa naj se je šlo za dogodke ali zgolj predmete. In bolj, ko me je nekaj ganilo, globlje v to sem “kopala”. Vedno sem o vsem preveč razmišljala in zato je bilo bolj malo prostora za stvari, ki me niso preveč zanimale. Realni svet me je dolgočasil, rutina pa je iz mene črpala življenje.

Res, da sem na likovnem področju v osnovni šoli bolj izstopala, vendar so me življenske situacije pripeljale do tega, da se na tem področju potem nisem razvijala. Občasno sem kaj narisala, ampak nikoli nič resnega. Pa se je pisalo leto 2012 in 2013, ko se mi je po nekaj zelo stresnih dogodkih, ki so bili potlačeni v ozadje, začel sesuvati moj notranji svet, v katerem sem skladiščila smeti zunanjega. Situacija je bila še dodatno otežena, ker sem bila v tujini, daleč od svojih bližnjih, zaprta na določenem teritoriju, rutinsko delo… In tam se je začelo vse skupaj, z navadnim svinčnikom in print papirjem. Stvari, ki so bile v obliki misli, so tiščale iz mene v sliko. To je bil Začetek…

In kaj vam pravzaprav ponujam na moji strani? Predvsem bi vam rada ponudila v ogled moje delo. Nekatera dela so zgolj raziskovanje, nekatera razvoj, nekatera pa končana debata misli ali občutkov. Ne predstavljajo vsa dela tiste moje intime, o tem, katera, vem samo jaz. Zelim pa si, da vi sami najdete svojo intimo in občutke v njih. Da ob pogledu na sliko začutite in jo povežete s svojimi življenskimi zgodbami. Veliko mojih del boste povezali z erotiko. Pomembno je le to, kako ji vi čutite in vidite. Potem so tu PORTRETI, katere vam lahko narišem po naročilu. Najraje delam v tehniki svinčnika oziroma grafita. Občasno rada zaidem tudi v lesarsko delavnico, kjer izdelam ali pa predelam kak manjši kos uporabnega pohištva ali dodatka.